Voi câtă apă beți?

Știu că pare o întrebare pusă de către un nutriționist, dar voi câtă apă beți zilnic? Că eu am rupt norma de când a început izolarea la domiciliu.

Povestea ideală spune minim 2 litri de apă pe zi. În funcție de greutate, de statutul social și de ce mai spun astrele. În realitate, însă, treaba-i complicată. Este greu și stupid (de ce să beau apă dacă nu mi-e sete?), dar cu timpul de obișnuiești.

Eu încerc treaba asta de un an, dar de când cu statul acasă, am ajuns să consum cam 4 litri pe zi.

Sfat de cum să bei apă mai multă fără să îți fie neapărat sete? Ține o sticlă lângă tine și ia o gură la fiecare 4-5 minute. În maxim 2-3 ore poți marca 2 litri lejer.

Din punct de vedere logistic, noi cumpăram apă. Cumpăram, pentru că acum nu mai este posibil din cauza…situației.

Apa „de la robinet” poate fi mai pură decât cea îmbuteliată. Problema cu apa asta vine de la mirosurile specifice (clor) și de la țevile ruginite/vechi prin care circulă.

Noi am rezolvat situația cu o cană filtrantă de apă. Am cumpărat-o pe la începutul lunii martie și a venit ruptă-n gură, la propriu. Probabil curierul a jucat fotbalul cu coletul și s-a rupt o bucată de plastic.

O lună mai târziu, afișajul cănii spune că filtrul este consumat. Așa că am mai cumpărat 4 filtre, să ne ajungă până-n iulie. Cred că are un cronometru ceva, a fost fix la o lună de la prima utilizare.

Per total, am ieșit mai ieftin folosind metoda asta de hidratare. Și nici nu mai ținem baxuri întregi de apă prin casă.

filtre cană

0 Comentarii

Adaugă un comentariu

Emailul nu va fi publicat iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.