Veliko Tarnovo

La doar 200 de km de București se află Veliko Tarnovo, un orașel din Bulgaria în care noi am ales să petrecem ziua de 1 mai, anul trecut. Un alt articol din seria traveLIAN.

Așa cum v-am obișnuit, toate fotografiile sunt făcute cu telefonul.

Un drum scurt, făcut cu mașina, fără nimic special de menționat decât să păstrezi limita de viteză legală (doh). Vinieta am cumpărat-o online, pentru o săptămână, în jur de 40 RON.

Numele orașului mi se părea un pic ciudat și greu de reținut inițial, așa că eu glumeam, spunându-i Târnico Pârnico. La vamă am fost întrebați unde mergem și am fost gata să-i spun vameșului denumirea mea de șmecherie.

La podul de la Giurgiu (partea Românească) poți plăti taxa în RON, Leva, Euro. În partea Bulgărească, la întoarcere, poți plăti doar în Leva și Euro. Ceea ce mi se pare de căcat.

Am mers la piață, chiar în prima zi. Era foarte aproape de hotelul nostru și am zis să experimentăm ceva local. Am cumpărat cartofi noi și roșii care pareau să aibă gust. 10/10, le-am preparat 2 zile mai târziu când ne-am întors la București.

Cel mai popular restaurat este Shtastliveca. Au o priveliște foarte șmecheră pe un fel de terasă și mâncare foarte bună. Uite un aperitiv pe bază de avocado, nuci, brânză și căpșune pe care l-am servit.

Tot aici am descoperit și cidrul ăsta. Nu pot să vă spun cum se numește, dar ne-am cumpărat multe doze pentru acasă. Era în jur de 1.2 RON / 330ml, ceea ce pare imposibil la cât de gustos este. Mi-a plăcut sticla, avea un aspect vintage.

Cred că principalul punct de atracție este cetatea Tsarevets. Nu-mi amintesc prețul plătit la intrare, din păcate. N-am fotografiat cetatea, dar am fotografiat împrejurimile în timp ce o exploram.

N-am înțeles ce era aici. Posibil o serie de machete cu obiective importante din Bulgaria sau din zonă. Era ceva în afara cetății.

La întoarcerea în România am deviat un pic de la traseu și am vizitat cascada „Kaya Bunar” din satul Hotnitsa. Este un loc interesant, poți face un mic traseu pe acolo. Culoarea apei este foarte mișto.

Concluzie: Orașul este foarte mic, îl poți parcurge lejer la pas. Mai mult de o zi nu știu dacă ai ce face acolo, dar dacă vrei un pic de relaxare, este un loc perfect pentru asta.

1 Comentariu

  • miercuri, 15 aprilie 2020 11:15

    E cool sa-ti tragi si o plimbare cu bicicleta prin zona.

Adaugă un comentariu

Emailul nu va fi publicat iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.