The Next Pandemic pe Netflix

Al doilea sezon din seria „Explained”, de pe Netflix, are un episod numit „The Next Pandemic”. Este foarte interesant de urmărit și parcă tot ce văd acolo se întâmplă acum în „viața reală”.

Ce m-a îngrijorat în mod special este prediciția din începuturile episodului. O simulare arată că în primele 6 luni ale unei pandemii severe, 33 milioane de oameni ar putea muri. Eu cred că suntem acum într-o pandemie severă.

Cel mai asemănător scenariu cu situația curentă este epidemia SARS, din 2003.

8,098 oameni infectați, dintre care 774 decedați. Scenariul este unul similar, dar răspândirea probabil că este mai rapidă la noul SARS-CoV-2 (Coronavirus).

Cea mai interesantă parte pentru mine este modul de răspândire a virusului SARS într-o cumunitate din Hong Kong. Un tip infectat face diaree. Virusul circulă apoi din apartament în apartament prin toalete, ajutat fiind de mai multe lucruri care au mers prost (o țeavă spartă) și sistemul de ventilatie.

Vă recomand episodul, are doar 20 de minute. Ne arată, de fapt, că deși știm multe despre riscurile unei pandemii, încă nu suntem pregătiți pentru asta.

0 Comentarii

Adaugă un comentariu

Emailul nu va fi publicat iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.