Review espressor Philips EP2231/40

V-am promis acum ceva vreme că voi face review acestui espressor Philips pe care l-am achiționat în luna decembrie. Prețul plătit a fost de 1.750 RON. Este un espressor din gama medie a celor de la Philips, dar își face treaba cu succes.

Dacă vreți să-l luați în banii ăștia, trebuie urmărit un pic. Oscilează foarte des între 2.000 si 2.400 RON, de cele mai multe ori fiind doar câteva bucăți la prețul mai mic. (link)

Specificații

 • 3 tipuri de băuturi preparate
 • Ajustarea cantității de cafea și a tăriei acesteia
 • Râșniță de ceramică ce vă permite ajustarea măcinarii cafelei
 • Touchscreen
 • Carafă lapte detașabilă (260 ml)
 • Recipient de apă cu filtru AquaClean (1.8 litri)
 • Recipient pentru cafea măcinată deja. Puteți folosi și cafea decofeinizata, daca vă pasionează.

Băuturi preparate

Pe lângă prepararea băuturilor de mai jos, se poate folosi și pentru încălzirea apei. Puteți face, deci, ceai.

 • Cafea
 • Espresso
 • Cappucino

meniu espressor philips

Eu nu beau cafea fără lapte. Unii ar spune că de fapt eu nu beau cafea, dar ideea este că espressorul face un cappucino excelent. Am vrut neapărat să fie automată spumarea laptelui, iar sistemul LatteGo este genial. Practic, tot ce trebuie să faci este să pui laptele în recipient și să apeși un buton.

zahar pahar

lattego mecanism

cappucino philips

espressor philips

Alimentăm espressorul cu apă de la robinet, nefiltrată. Am observat acum cu ocazia review-ului niște depuneri pe recipient. Poate voi începe să folosesc apă filtrată prin cană. Unii nu recomandă folosirea apei plate, fiind mai dură.

Filtrul AquaClean trebuie schimbat la câteva sute de cafele, are avertizare pentru așa ceva. Presupun că este tot un cronometru, ca și la cana filtrantă. Prețul unui filtru este de 75-90 RON pe eMAG (link). Încă nu l-am schimbat.

recipient apa espressor philips

Ce cafea folosim

Am încercat până acum vreo 3-4 tipuri de cafele. Am rămas momentan cu Lavazza Gusto Forte. Mie îmi place, se simte aroma de cafea prăjită foarte bine. 1 kg costă cam 30 RON pe eMAG. Inițial cumpărasem cu 60 RON, din Selgros.

Bem și cafea decofeinizata, Lavazza Decaffeinato.

Dacă aveți sugestii de cafea care să nu coste cât aparatul în sine, sunt dispus să ascult.

cafea boabe espressor

Lavazza Gusto Forte

Lavazza Decaffeinato

Întreținere

La capitolul întreținere nu știu ce să vă spun. Sunt oameni care curăță mecanismul de râșnire si fac tot felul de operațiuni dedicate. Noi momentan nu-i facem nimic. În afară de aruncat tăvița de apă si cafea. Sigur vom schimba filtrul de apă atunci când ne va avertiza că este nevoie.

Concluzie

Eu nu regret investiția făcută. Este foarte bun în perioada asta când stau acasă. În mod obișnuit, beau cafea doar în weekend și asta doar dacă nu sunt plecat. Acum am recuperat, bag cam două pe zi: una normală și una decofeinizata.

2 Comentarii

 • joi, 23 aprilie 2020 12:42

  Cafea decaf + lapte => lapte cu cacao =))

  • Iulian
   joi, 23 aprilie 2020 12:46

   Să știi că are gust surprinzător de bun. De cafea, gen :))

Adaugă un comentariu

Emailul nu va fi publicat iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.