Referendumul pentru prosti(m)e

În cazul în care ați uitat în ce țară trăim, vă reamintesc eu pe scurt.

Va fi un referendum ce revizuiește Constituția României astfel încât „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Acum, în Constituție, familia este definită astfel: „căsătoria liber consimțită între soți„.

Exact, cea mai mare problemă a noastră ca și nație este că în Constituție familia este definită între soți și nu între un bărbat și femeie. Vom „scoate” din buzunare aproximativ 43 de milioane de euro pentru organizarea aceste mascarade.

Între timp, în România reală, oamenii mor prin spitale pentru că nu sunt medicamente/sânge sau condiții de spitalizare. Școli se dărâmă și încă avem sate fără asfalt pe străzi. Să nu mai vorbim de canalizare. Dar definirea familiei în Constituție este cumva prioritatară.

Am găsit niște argumente la o cucoana pe facebook și aproape că am vomitat încercând să le citesc. Vă arat doar două subpuncte, mi s-au părut prea amuzante cât să nu le împart și cu voi.

Revizuirea generează discriminarea homosexualilor.
Fals; persoanele homosexuale au acces la instituţia căsătoriei în condiţii identice cu persoanele heterosexuale, adică respectând condiţiile instituţiei/contractului: să aibă 18 ani (16 cu dispensă), să nu fie alienate mintal, să se căsătorească cu o persoană de sex opus care nu este rudă apropiată. De asemenea, interdicţia de a se căsători cu o persoană de acelaşi sex se aplică şi heterosexualilor.

Ahahaha. Deci nu sunt discriminați homosexualii. Doar că dacă vor să se căsătorească, trebuie să facă asta cu o persoană de sex opus.

Revizuirea este gravă, pentru că atacă/restrânge drepturile homosexualilor.
Fals; întrucât nu există în România un drept la căsătorie cu o persoană de acelaşi sex, consacrarea constituţională a acestei interdicţii preexistente nu restrânge nimic şi nu atinge vreun drept al homosexualilor.

Pe scurt, drepturile homosexualilor nu sunt încălcate pentru că de fapt ele nu există.

Boss, oamenii care au scris chestiile astea sunt printre noi. Respiră, mânâncă și probabil că tu contribui prin taxe și impozite la perpetuarea speciei lor. În 2018 oamenilor încă le mai pasă de orientarea sexuală și alegerile altor oameni. Și țin să-și demonstreze punctul de vedere cheltuind bani publici.

Cel mai mare susținător al acestei revizuiri a Constituției este Biserica Ortodoxă Română. Mai las aici o poză și cu asta am spus tot.

5 Comentarii

 • Alexandru Aștefănesei
  joi, 13 septembrie 2018 23:47

  Așa e: ”oamenii care au scris chestiile astea sunt printre noi. Respiră, mânâncă și probabil că tu contribui prin taxe și impozite la perpetuarea speciei lor. În 2018 oamenilor încă le mai pasă de orientarea sexuală și alegerile altor oameni. Și țin să-și demonstreze punctul de vedere cheltuind bani publici.” Iar asta se întâmplă din cauza ignoranței celorlalți; da, și eu, și tu. Ai impresia că ești mai evoluat față de ”oamenii care au scris chestiile astea”, sau față de ăia care or să meargă la referendum? Nu știu prin ce medii te perinzi tu; eu încerc să trec prin toate; inclusiv a majorității care este scârbită de homosexualitate și în rândul cărora primează ignoranța când e vorba de ”drepturi”. Dar în egală măsură apare ignoranța din cealaltă parte a baricadei, a celor ca tine care au impresia că au evoluat la nivelul 2018, dar au uitat că într-o democrație majoritatea conduce. În loc să vomiți la spusele unei cucoane, încearcă puțin să înțelegi de ce gândește așa, și ce e de făcut în direcția asta. Atât timp cât ne lamentăm pe bloguri și rețele de socializare, banul public se duce exact acolo unde vrea majoritatea și (mai ales) conducătorii acesteia. Nu vrei tu mai bine, dacă ești așa de deranjat de ”tradiționaliști” să începi o campanie de informare și argumentare cum că modificarea constiuției în ceea ce privește familia nu e o prioritate? Și ce te faci dacă nu poți convinge 8 din 10? Îi dai pe ăia 8 la căcat, că n-au evoluat? Cum îi răspunzi ăluia care vrea ca pentru copilul lui să fie respectat Art. 49 Alin (3) din Constituție și implicit nu îl vrea expus unui anumit tip de mediu; cine stabilește ce e moral sau ce reprezintă dezvoltarea normală? După ce ai câteva debate-uri de genul ăsta face2face, să vezi atunci ce-ți vine să vomiți. Pe facebook și blog suntem toți experți; ieși acolo în junglă și dup-aia mai vorbim.

 • Iulian
  joi, 13 septembrie 2018 23:59

  Dar tu cum îi răspunzi ăluia care și-a pierdut copilul în spital că n-au fost medicamente sau bani să fie salvat? Sau că avem corupți în fiecare părticică a țarii și o poți regăsi în fiecare pas pe care vrei să-l faci?

  Eu nu sunt deranjat de „tradiționaliști”. Cu greu mă deranjează cu adevărat ceva în societatea de azi și tradiționaliștii sunt undeva pe la capătul listei, dacă o luăm așa. Eu doar încerc să spun că prioritățile sunt altele în țara asta. Oricum căsătoria între persoane de același sex nu este legală acum.

  Cinic, cei ce promovează familia tradițională au uitat-o de mult și au femei/iubite de seamă cu primul lor copil.

  Altfel spus, scopul meu nu este să conving alți oameni că ar trebui lăsată sau schimbată Constituția. Fiecare are puterea să judece pentru el ce-i mai bine. Doar îmi exprim un punct de vedere, cât încă mai este „democrație”.

 • Alexandru Aștefănesei
  vineri, 14 septembrie 2018 00:24

  Și eu aprob inutilitatea unui referendum pe tema expusă, părerea mea.
  Diferența e că populația nu se polarizează când un semen își pierde copilul în spital; omul de rând privește moartea ca normalitate, și nu înțelege că se putea să fie altfel; sau nu-i pasă, mai ales dacă nu e implicat direct. Ști bine că societatea asta merge pe paradigma ”lasă că merge și-așa”, până îi atingi niște coarde, acordate în zeci sau sute de ani de conștiință colectivă. Asta fac băieții deștepți, iar noi ne pierdem timpul jucând după cum cântă ei.
  Fiecare acțiune are un scop, mai vădit sau mai puțin. E bine că ți-ai exprimat opinia (singurul scop al tău aici?). Dar oare nu știam deja toți care te cunoaștem care este ea? Punctul meu de vedere cred că l-ai înțeles: urlatul la lună poate avea un scop, adevărat, și nici-un rezultat în majoritatea cazurilor.

 • Iulian
  vineri, 14 septembrie 2018 00:57

  Sunt de părere că „urlatul la lună” este valabil și atunci când începi o campanie de informare, așa cum mă îndemnai în comentariul anterior.

  Să informez pe cine, despre ce, pentru ce? În „bula mea” lumea este informată. „Problema”, așa cum o văd eu – vine din afara ei, în mediul rural sau la oamenii unde televizorul încă este principala sursă de informare. Unde 50 de RON în plus la pensie înseamnă un vot și unde faptul că ai mâncat azi înseamnă că trăiești și că ești fericit, nu că ai supraviețuit încă o zi.

  Referitor la cei ce mă cunosc pe mine și părerile mele, răspunsul este nu. Nu știați toți, că sunteți mulți și imprăștiați prin cine știe ce colțuri. Asta și pentru că în România mea, munca începe dimineața și se termină seara. Iar 40% din veniturile mele lunare (taxe) merg în cu totul alte direcții decât mi-aș fi dorit. Referendumul ăsta fiind unul dintre ele.

 • Alex
  vineri, 14 septembrie 2018 10:03

  Subscriu,

  Problema Romaniei actuale este cheltuirea complet imbecila a fondurilor existente.
  Dam zeci de milioane de euro sa facem o catedrala imensa, refacem fantani la unirii si tinem un referendum inutil in timp ce spitalele din Romania continua cu acelasi linoleum pus pe vremea lui Ceausescu.

Adaugă un comentariu

Emailul nu va fi publicat iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.