Lisabona

Acesta este primul articol din seria traveLian și vă prezint Lisabona în câteva fraze și fotografii. Probabil că am avut așteptări destul de mari înainte de călătoria asta. Totul arată bine în fotografii și străduțele alea înghesuite sunt mai ușor de privit decât de explorat.

În general, îmi place să merg foarte mult pe jos când călătoresc. Iei un pic din spiritul orașului, afli chestii noi de la localnici și e mult mai ușor să te acomodezi. În Lisabona este destul de greu. Fiind un oraș pe colină, mereu vei urca o strădută. Uneori cu scări, alteori nu. Iar dacă o să cobori la un moment dat, vei urca cu siguranță la întoarcere.

Lisabona ne-a spart de la primul contact. Apartamentul nostru era undeva în centrul istoric, nu departe de stația de metrou Martim Moniz. Am avut de urcat aproximativ 70 de trepte cu geamantane în mână. Documentați-vă un pic despre locul în care mergeți și cum ajungeți acolo. Nu faceți ca mine.

Costul unei călătorii de metrou/tramvai era de 1.45 euro iar abonamentul pe o zi 6.15 euro. Cartela cred că te costă inițial 0.50 euro și este reîncărcabilă. Metroul din Lisabona mi s-a părut similar cu cel din București ca și complexitate. Totul este foarte bine marcat și trebuie să fii idiot să te rătăcești. Am mai observat că dacă te urci în metrou pe partea dreaptă, tot pe dreapta te vei și da jos.

Călătoriile pentru transport se cumpără foarte ușor. Au cel putin 6 automate de bilete la fiecare intrare și poți plăti fie cash, fie cu cardul. Eu am plătit cu cardul la venire, drept urmare mi-au clonat cardul. Vă recomand să plătiți cash la automatele de bilete. Mulțumesc ING pentru 3D secure, am blocat cardul imediat 🙂

Este un oraș frumos, dar nu stați aici mai mult de două zile. Câteva fotografii:

0 Comentarii

Adaugă un comentariu

Emailul nu va fi publicat iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.