Dezumidificatorul minune

Am un apartament nou și aproape zilnic îmi amintesc de ce ar fi fost mai bine să cumpăr unul vechi.

Una dintre cele mai mari probleme pe care le-am întâmpinat a fost umiditatea crescută din casă. Toată lumea știe (eu abia acum am aflat) că într-o locuință nou construită există foartă multă umiditate. Și că pereții mai crapă cel puțin doi ani de acum înainte.

Am pornit centrala termică în apartament acum aproape un an, la recomandarea dezvoltatorului. Asta a fost înainte cu 2 luni să ne mutăm, tocmai pentru a nu avea probleme cu diferența bruscă de temperatură.

Totul a mers conform planului, numai că în prima seară s-a umflat jumătate de perete. Au urmat alte bucăți mici din alți pereți, până am decis să cumpărăm un dezumidificator. Ceresit a fost, dintr-un hipermarket.

Marea problemă cu dezumidificatorul ăsta era că două rezerve fac 30-40 de lei. Ori casa noastră mânca vreo 2-4 rezerve la două săptămâni. Știu, pare puțin pentru o problemă atât de mare – dar un dezumidificator ca acesta ar fi putut acoperi doar suprafața unei singure camere.

Așa că am ajuns la concluzia că am nevoie de ceva mai bun. Am ales un dezumidificator Trotec, electric, care are și funcție de uscare haine. Acoperă, zic ei, o suprafață de 45 mp.

Eu l-am pus undeva la mijlocul casei, pe hol. Face zgomot la fel ca un aer condiționat și am de gând să-l las o perioadă să funcționeze non-stop.

Așadar, iată un rezultat după 4 ore de funcționare.

dezumidificator-rezultat

0 Comentarii

Adaugă un comentariu

Emailul nu va fi publicat iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.