Cumpărături de carantină – ziua 25

Astăzi am mers la cumpărături. În general am făcut cumpărăturile de carantină luni dimineața, gândindu-mă că este mai liber.

La ora 07:00 erau în jur de 10-15 oameni doar la raionul de fructe și legume. Studiam ce ciuperci să cumpăr, când aud dintr-o data pe cineva tușind. Am plecat instantaneu în celalalt colț al magazinului.

Fiind acolo, am observat oameni cu 1-2 baxuri de pachete de făină. Dacă n-ai brutărie sau magazin de cartier, nu pot concepe ce faci cu 20kg.

Astăzi m-a oprit poliția, pentru prima dată în viața mea. Totul a decurs conform așteptărilor: prezentat declarația pe propria răspundere, deschis geamul la mașină doar cât să ne putem auzi. Am uitat că am mers (și scris pe declarație) la Selgros, i-am spus că am fost la Auchan, din obișnuință. N-a părut să fie o problemă, cred că este suficient să generalizeazi când te întreabă: cumpărături hipermarket.

2 Comentarii

 • duminică, 5 aprilie 2020 14:49

  pe declarație spune, citez: „se vor menționa locurile în care persoana se deplasează, în ordinea în care aceasta intenționează să-și desfășoare traseul ” ai scăpat ușor.
  altă mențiune, citez este „se va bifa doar motivul/motivele deplasării dintre cele prevăzute în listă, nefiind permise deplasări realizate invocând alte motive decât cele prevăzute în Ordonanța Militară nr 3/2020” altă mențiune pe care o vor verifica organele de poliție.

  • Iulian
   duminică, 5 aprilie 2020 16:25

   Știu, pe declarație erau completate corect locurile deplasării. Dar polițistul m-a întrebat și verbal unde am mers până să îi arăt declarația.

Adaugă un comentariu

Emailul nu va fi publicat iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.