Cum recuperezi datele pierdute de pe HDD

disk drill recovery

S-a întâmplat porcăria asta. Credeam ca HDD-urile nu mai cedează în 2020, dar nici o pandemie nu mă gândeam că ne paște.

Cam toate fotografiile pe care le-am adunat în vreo 15 ani stăteau pe un HDD relativ nou. Îl foloseam ocazional și pentru vizionat filmele pe televizor, cumpărate legal de pe internet.

Ziua de ieri mi-am petrecut-o tradițional, testând tot felul de programe de recuperat date. Pentru asta am folosit un PC cu Windows, deși noi suntem all in pe mac-uri. Între teste am băgat un pic de Fortnite pe PS4, ceea ce vă recomand și vouă dacă tot avem zilele astea libere.

Cum recuperezi datele pierdute de pe HDD?

După câteva programe inutile, am dat de Disk Drill. Oferă gratis recuperarea a 500 de fișiere, dar poți cumpăra un pachet de 100 €. După upgrade poți importa cam tot ce găsește.

Problema a fost destul de gravă. La modul că uneori calculatorul nu detecta hard diskul. Ceea ce s-a și întâmplat azi, de crezusem că-mi import imaginile în 4 luni.

disk drill error

disk drill discovery

Pot spune că softul ăsta face o treabă excelentă, altele n-au reușit să facă nimic iar scanarea dura undeva la 16 ore.

Disk Drill a reușit în doar 4 ore, iar partea mișto e că poți salva scanarea. În caz că se întâmplă ceva cu instanța respectivă, poti face practic skip la scanare pentru că ai imaginea completă a discului.

disk drill saved data

Unde țin imaginile acum?

Ca și soluție alternativă de stocare, am ales Google Photos. Știu, poate nu este cea mai inspirată alegere. Dar parcă simt nevoia de ceva ce știu că nu dispare peste noapte. Este gratuit, ceea ce m-a făcut să iau alegerea asta mult mai ușor. Comprimă un pic imaginile, dar nu mă deranjează.

Este ușor stupid că dacă ștergi un album, nu șterge și conținutul albumului respectiv. Încă n-am descoperit cum pot șterge mai multe imagini simultan, dar momentan sunt mulțumit de alegerea făcută.

3 Comentarii

Adaugă un comentariu

Emailul nu va fi publicat iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.