Când votul este mai presus de toate

Cam la asta se rezumă deciziile guvernului în acest moment: la vot. Vă spun eu, tot ce s-a vorbit astazi a fost cât să fie bine, dar să nu fie rău la vot.

Un guvern căruia îi pasă foarte mult de sănătatea poporului, l-ar fi îndemnat la stat acasă de Paște. Nu să meargă să ia împărtășania ca la magazin. Sau să oblige oamenii din MAI să ducă ei lumina credincioșilor din casă-n casă.

Eu înțeleg religia, credința. Înțeleg nevoile oamenilor și faptul că se simt mai altfel mergând la Biserică. Poate mai liniștiți spiritual. Dar noi avem și multe obiceiuri super dubioase, față de catolici, de exemplu.

Poate ar trebui să ne călcăm pe suflet și să renunțăm la obiceiuri acum. Pentru că obiceiurile proaste ne pot costa viața. Iar eu asta cred, că nerespectând măsurile de izolare luate până acum, vom plăti cu vârf și îndesat.

Nu văd de ce obiceiurile bisericești primează în fața obiceiurilor cotidiene. Obișnuiam să mergem la muncă, la terase cu prietenii, în oraș. Obișnuiam.

Ministerul de Interne va permite deplasarea credincioșilor pentru distribuirea “Paștilor” vineri și sâmbătă, după un program, în locuri special amenajate, în afara bisericilor, ca la magazine. Lumina va fi adusă de către patrulele de polițiști în Noaptea de Înviere.

2 Comentarii

 • miercuri, 15 aprilie 2020 11:13

  Cand doamna Firea se lauda ca a cumparat apriximativ 10k teste pentru tot Bucuresti-ul ce ne mai mira.
  Nu avem nici o idee cat de raspandita este problema cu Corona virus in Romania, tinem stare de urgenta din prostie in toata tara, si nu suntem in stare sa pastram ca si oameni un minim de distanta intre noi (vezi in supermarket, baga limita de X oameni, si toti sunt gramada la fructe si legume unii peste altii pipaind toate produsele).

  • Iulian
   miercuri, 15 aprilie 2020 14:06

   Eu sunt de acord cu starea de urgență, dar poate ar trebui slăbite un pic restricțiile de circulație dupa 15 mai. Obligatoriu mască, obligatoriu mânuși, work from home unde se poate sau cine vrea.

   Vom lua cu toții virusul înainte să apară un vaccin, acum doar omorâm economia.

Adaugă un comentariu

Emailul nu va fi publicat iar câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.