George Hotz construiește o mașină care se conduce singură

George Hotz

Dacă n-ai avut vreodată iPhone sau PlayStation, este foarte posibil să nici nu fi auzit de George Hotz până acum. În caz contrar, vorbim despre geohot.

George Hotz a fost prima persoană care a făcut jailbreak unui iPhone și l-a modificat pentru a putea fi folosit în orice rețea de telefonie mobilă. În caz că nu știați, primul iPhone a fost “codat” în rețeaua AT&T. Dacă nu sunteți familiari nici cu termenul de jailbreak, atunci nu știu cum de mai respirați încă pe această planetă.

Revenind la poveste, trei ani mai târziu, geohot a fost dat în judecată de Sony pentru că a făcut jailbreak consolei PlayStation 3. Sincer, nu îmi amintesc cum s-a terminat toată treaba, dar am impresia că l-au iertat cumva. A fost angajat de Google, SpaceX și Facebook ulterior, dar totul s-a terminat frumos, ca în orice poveste a unei companii cu un hacker de succes.

Plictisit de toate concursurile de hacking pe care le câștiga și probabil simțind și nevoia să facă ceva mai șmecher, George și-a dat seama că mașinile care se conduc singure sunt viitorul – așa că acum construiește una în propriul său garaj. Nu vi se pare minunat că toate companiile mari au început cumva într-un garaj? Poate ar fi timpul să-mi construiesc și eu unul.

El a pornit de la ideea că oamenii se chinuie prea mult să facă mașinile astea inteligente bazându-se pe cum ar trebui să se conducă, în loc să le construiască după modul în care oamenii chiar le conduc. Așa că momentan se bazează pe inteligența artificială și cu ajutorul unor camere, “învață” mașina să conducă.

Chestia tare este că nu trebuie să-ți cumperi o mașină nouă când proiectul lui va fi gata. Se va vinde ca un pachet pe care oricine îl poate instala pe actuala mașină și probabil va costa undeva la $1.000.

Plănuiește să se angajeze la Uber în curând, pentru ca sistemul lui să “vadă”, deci să învețe mai multe.

*
*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ultimele Articole

Ultimele Comentarii