Gara de Nord este jegoasă

Aș fi vrut să pun titlul diferit, ceva de genul “Există ceva mai jegos decât Gara de Nord în București?”, dar sigur aș fi primit un răspuns pozitiv.

Nu știu de ce există printre oameni mitul cum că gările ar trebui să fie jegoase. Probabil l-am auzit eu doar de pe la oamenii din țara noastră și mi-a rămas în cap. Nu e greu să înțelegi de ce. Aproape toate gările noastre sunt jegoase, de fapt!

Uitați-vă la fotografia de mai jos și gândiți-vă de câți oameni a fost nevoie să se înnegrească peretele atât de rău și cam de când nu au mai vopsit cei din conducerea gării peretele. Nu aș vrea să fac o estimare greșită a igienei oamenilor care trec prin gară, dar cu siguranța mă pot îndoi de igiena celor care dorm acolo. Eu aș zice minim doi ani.

gara de nord

Găsești vopsea lavabilă la 50 de lei (probabil prețul mediu al UNEI călătorii cu trenul undeva mai departe de 200 de km). Nu mai zic să fie de exterior sau nu. Și din păcate nu asta este singura problemă a gării de nord. Lipsa scaunelor, prezența boschetarilor și a coloraților care vor să-ți vândă fure un telefon, lipsa unor zone decente pentru cafea sau a unui salon de așteptare care să nu miroasă. De fapt, totul miroase în Gara de Nord.

Să nu mai vorbim de toalete. Sincer, habar n-am unde și dacă sunt toalete în Gara de Nord. Dar cred că toaleta McDonald`s este atât de populară încât a devenit punct de reper în gară.

Cam așa arată gările prin afară:

Gara Atocha, Spania

gara atocha

Gara Strasbourg, Franța

gara strasbourg

Gara Antwerp, Belgia

gara strasbourg

Union Station, Chicago, SUA

union station

*
*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ultimele Articole

Ultimele Comentarii