Coaste cu sos barbeque Jack Daniels

Eu nu am gătit niciodată și continui să nu o fac, dar uite cum am pregătit niște coaste de porc cu sos barbeque Jack Daniels.

Coastele de porc folosite de mine nu arată chiar atât de apetisant, dar sunt cu multă carne. Este destul de greu să găsești în comerț coaste și cu carne.

coaste de porc

Am încercat să las 2-3 oase per bucată și am mai scos din grăsime, dar am avut totuși grijă să mai las pe alocuri. Se va topi la cuptor și va da un gust deosebit cărnii.

Am pus coastele în apă clocotită alături de 6-7 căței de usturoi (sparți, dar necurățați), 2-3 foi de dafin, sare și piper. Eu le-am lăsat cam o oră să fiarbă la foc mic, probabil se poate și mai puțin.

coaste de porc la fiert

Am cumpărat versiunea clasică a sosului Jack Daniels, dar puteți găsi și altceva (cu chili, mai dulce, mai afumat).

sos barbeque jack daniels

Am uns coastele din belșug cu sos barbeque și le-am pus la cuptor, acoperite cu folie de aluminiu.

coaste unse cu sos barbeque jack daniels

Le-am lăsat acolo cam 50 de minute, la 250 de grade (eu am un cuptor electric, mic. Are nevoie de mai multe “grade” pentru a fi eficient. Probabil este recomandat să le puneți la 180).

După cele 50 de minute, am reuns coastele cu sos și le-am mai lăsat 20 de minute. Au ieșit exact cum mă așteptam: foarte fragede, carnea se lua foarte ușor de pe os și dulci, cu aromă de afumătură. Le-am servit cu niște cartofi fierți și apoi rumeniți un pic la cuptor, dar și cu un sos de usturoi cu smântână.

coaste de porc cu sos barbeque jack daniels

*
*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ultimele Articole

Ultimele Comentarii